Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

De første danmarksmestre i brolægning

De to lærlinge Daniel Abildgaard Lauridsen fra Vordingborg og Tobias Thøger Gram fra Hillerød vandt DM i Skills 2013, og de kan nu kalde sig danmarksmestre i brolægning. De er samtidig de første brolæggerlærlinge nogensinde, som får titlen

Flere end 200 elever fra 31 fag kæmpede om at blive Danmarks bedste inden for deres felt ved DM i Skills 2013, som fandt sted i Aarhus fra den 24.-26. januar. Efter et par år som demonstrationsfag var det første gang, at brolægning var med som konkurrencefag.

Til daglig arbejder 23-årige Daniel Abildgaard Lauridsen hos Dansk Kvalitets Brolægning, mens Tobias Thøger Gram på 19 år kommer fra Kaptains Brolægning. De er begge udlært til september. Det var ingen nem opgave, som brolæggerparret nøjagtig havde 19 timer til at færdiggøre. De skulle sætte en blanding af forskellige granitsten – mosaik, chaussés og brosten – i en cirkel, som samtidig dannede et mønster af blomsterblade, der var hævet med 3 cm.

- Det var en meget speciel opgave og en udfordring med de forskellige højder og hugninger. Vi skulle da lige tænke lidt ekstra, da vi satte snorene. Det var sjovt, selv om man bliver noget presset, når der hele tiden står en masse mennesker og kigger. Vi arbejdede fra klokken otte morgen til syv aften - kun afbrudt af enkelte pauser, sagde Daniel Abildgaard Lauridsen glad og tilfreds efter prisoverrækkelsen.

De nykårede danmarksmestre, som bliver uddannet ved Københavns Tekniske Skole, vandt over to brolæggerlærlinge fra erhvervsskolen Learnmark Horsens. HKH prins Joachim overrakte medaljerne med flotte ord.

- Danmark har brug for jer, for I skal sikre os i fremtiden. I skal sikre vores høje standard af de produkter og ydelser, som vi er kendt for både indenrigs og i udlandet, sagde prinsen.

Også i Brolæggerlauget i Dansk Byggeri er der stor tilfredshed.

- Vores brolægger-lærlinge er meget dygtige, og det har de også vist her ved DM i Skills. Generelt opnår de et højt fagligt niveau gennem uddannelsen, og de er gode til at sørge for, at alle detaljerne er på plads, siger konsulent for Dansk Byggeris Brolæggerlaug, Mikael Mortensen.

Brolæggerlauget i Dansk Byggeri er medsponsor og kan bruge DM i Skills som et udstillingsvindue og et sted, hvor unge sammen med deres forældre kan komme og snuse til, hvad brolæggerfaget går ud på. I år havde hele 27.800 personer lagt vejen forbi DM i Skills, så mon ikke flere af dem finder vej til brolæggerfaget, som er et af de allerældste håndværk i Danmark.

Hent et billede af de to danmarksmestre i brolægning her

Kontakt:
Konsulent for Dansk Byggeris Brolæggerlaug, Mikael Mortensen, telefon 30 16 37 99
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65