Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Brolægning bliver til kunst

Igen har skolernes brolægger-elever præsenteret faget fra den bedste side ved DM i Skills 2018 i Herning, hvor makkerparret Nichlas Karl Skaarup Drewsen og Jesper Viking Hansen løb med pokalen

Tusindevis af folkeskoleelever valfartede til messehallerne i Herning den 18. og 19 januar 2018, og elever fra landets tre skoler, som uddanner brolæggere, viste omverdenen, hvordan brolægning bliver til kunstværker i granit. I år var konkurrenceopgaven skiftet ud fra den tidligere kompasstjerne til Herning Kommunes logo/byvåben. Logoet var optegnet som en forenkling af det oprindelige byvåben fra 1936, hvor en hjejle sidder på en hammer over den frugtbare landbrugsjord med en å, der bugter sig gennem landskabet. Og der var givet plads til flere forskellige forbandt-typer, blandt andet det vanskelige svanehals-forbandt i den nederste halvdel af logoet.

Brolæggerlaugets Oldermand, Claus Johnsen, var den ene af de to dommere, som endte med at pege på de to elever fra NEXT Uddannelser København som årets Danmarksmestre, men der var tæt kamp om placeringerne, og det var Horsens-parret, der løb med arbejdsmiljøpræmien. De var alle enige om, at mesterskabsopgaven bød på mange udfordringer, og at de mange træningstimerne derhjemme ikke havde været spildte. Beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, uddelte arbejdsmiljøprisen med ordene: - Det er rart at se, at så mange af jer har styr på sikkerheden.

Vinderparret koncentrerer sig om, at støde belægningen på plads.Vinderbelægningen vises frem af Nichlas og Jesper fra henholdsvis Kaj Bøje Pedersen A/S og P.P. Brolægning A/S.Statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte pokalerne til vinderparret ved lørdagens afslutningsceremoni.

 

Fakta

Ved DM i Skills i MCH Herning den 18. til 20. januar 2018 konkurrerede tre hold fra skolerne i Århus, Horsens og København om Danmarksmesterskabet i brolægning.

Danmarksmestre blev:

Nichlas Karl Skaarup Drewsen, fra NEXT Uddannelse København og laugsfirmaet Kaj Bøje Pedersen A/S

Jesper Viking Hansen fra NEXT Uddannelse København og laugsfirmaet P.P. Brolægning A/S 

Vinder af arbejdsmiljøprisen blev:

Mathias Sørensen fra Learnmark Horsens og laugsfirmaet Nordfyns Brolægning ApS

Rasmus Hvolby Andersen fra Learnmark Horsens og firmaet Chr. Brinck Og Søn ApS

Desuden deltog:

Murat Kekec fra Aarhus Tech og Natur Og Vej Service i Aarhus Kommune

Morten Timmermann Larsen fra Aarhus Tech og Natur Og Vej Service i Aarhus Kommune

Næste år afholdes DM i Skills i Næstved i dagene 4.-6. april 2019.

Læs mere om resultaterne fra DM i Skills