Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ny udlært brolægger skal til medaljefest

Jens Erichsen skal hilse på Dronning Margrethe ved medaljefesten den 31. maj på Københavns Rådhus, hvor årets modtagere af sølv- og bronzemedaljer traditionen tro bliver fejret

Da 14 nye brolæggere den 3. september fik overrakt deres svendebreve, berettede Brolæggerlaugets oldermand Claus Johnsen om et højt niveau i hele landet. En af de nyudlærte brolæggere klarede sig dog specielt godt; Jens Erichsen fra Barslund A/S blev belønnet med en sølvmedalje for sin svendeprøve.

- Det er helt fantastisk. Jeg gik efter sølvmedaljen, men det var lidt presset til sidst. Jeg var først færdig med opgaven klokken 15 og havde kun en time til at støde og rette fuger, så der var ikke meget tid. Men jeg havde sat den i færdig højde, så der var heldigvis ikke så meget at støde, siger en stolt Jens Erichsen.

Sølvmedaljen er den største anerkendelse, der kan opnås ved bedømmelsen af en svendeprøve, og Jens Erichsens sølvmedalje er blot den tredje, der er uddelt siden 2004.

Oldermand i Brolæggerlauget under Dansk Byggeri, Claus Johnsen, var skuemester ved svendeprøven på NEXT Uddannelse København (tidl. Københavns Tekniske Skole) og var derfor med til at uddele topkarakteren.

- På brolæggeruddannelsen er det i forhold til andre fag meget sjældent, at der bliver uddelt medaljer, så det er virkelig en toppræstation, som Jens har leveret. Jens er noget helt specielt. Det er ikke kun et arbejde for ham, det er også en hobby, siger Claus Johnsen.

Aldrig for sent

 - Det er altid en god idé at uddanne sig, siger Jens Erichsen, som har passeret de halvtreds.

Efter mange år at have arbejdet som ufaglært brolægger og en tid som greenkeeper fandt Jens Erichsen ud af, at det nok var en god idé at få et svendebrev. Han ville være brolægger. Det ville nemlig betyde bedre muligheder for beskæftigelse, i takt med at kommunerne i mange udbud stiller betingelse om brug af faglært arbejdskraft.

- Vi lærer også rørlægning på uddannelsen, og så kan jeg udføre kloakarbejde, når der er brug for det, siger Jens Erichsen, som var meget glad for igen at kunne sætte sig på skolebænken.

- Og min mester bakkede mig fuldstændigt op, fortsætter han.

Med et svendebrev og en sølvmedalje er mulighederne mange for Jens Erichsen, men ifølge ham selv kommer den flotte karakter ikke til at ændre noget.

- Jeg bliver i Barslund. Nu har jeg været der i nogle år, og det er et godt sted at være. Der er hele tiden knald på, og det bliver der ved med at være mange år frem med alt det, der skal bygges og anlægges i de næste år. Jeg har allerede to lærlinge under mig, så nu vil jeg prøve at lære dem op, så de kan det samme som mig, fortæller sølvmedaljemodtageren, der ser frem til at deltage i medaljefesten, der arrangeres af Haandværkerforeningen i samarbejde med Next Uddannelse København og TEC.

 

 

På billedet: Brolægger Jens Erichsen og Thomas Barslund, direktør i Barslund

Kontaktinformation
Nikolaj B. Petersen, journalist i Dansk Byggeri, telefon 40 12 98 75