Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Udskiftning af belægninger i ny klimasikrende BoligJob-ordning i 2016

Ved nytårsskiftet blev BoligJob-ordningen mere grøn, så boligejerne nu kan bruge den til at klimasikre og energiforbedre bygningerne

BoligJob-ordningen, som blev indført i 2011, er fra årsskiftet blevet ændret i en mere grøn retning. Som noget nyt kan boligejerne fremover udnytte fradragsordningen til at udskifte faste belægninger omkring huset, fx i indkørslen eller på terrassen. Kravet er, at den nye belægning skal være permeabel, hvilket vil sige, at når det regner, så skal vandet kunne sive gennem belægningen og ned i undergrunden i stedet for at blive ledt til kloakken. Det kræver, at bærelaget under belægningen også er vandgennemsivelig, og kan dermed bestå af en kombination af grus, skærver og kassetter.

I den nye BoligJob-ordning er muligheden for fradrag på serviceydelser og håndværksarbejde ændret. Det er nu muligt at få et fradrag på 6.000 kr. pr. voksen i husstanden til serviceydelser som fx rengøring og børnepasning, mens der til håndværksarbejde er 12.000 kr. pr. voksen. Beløbene kan bruges til energirenovering og klimasikring af boligen, men også til fx tilslutning til bredbånd og energivejledning, så beslutninger om energiforbedring kan ske på et oplyst grundlag.

Læs mere om BoligJob-ordningen på SKATs hjemmeside
Download Dansk Byggeris folder "Vil du trække din håndværker fra i skat?"


Permeabel belægning på Helenevej, Frederiksberg, udført af Bjarne Staal Brolægger og Entreprenør.