Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Video: Permeable belægninger med natursten

En permeabel belægning er en belægning, der selv dræner regnvand væk. Det vil sige, at regnvandet siver ned gennem belægningen og videre gennem bundopbygningen ned i undergrunden og grundvandet

Lægger man grus ud i en indkørsel, kan man i princippet godt kalde det en permeabel belægning, men hvis der kommer meget vand (skybrud), er det ikke sikkert, at vandet kan nå at sive ned. I stedet bliver regnen liggende som vandpytter. For at undgå det, skal man normalt lave en speciel bundopbygning på omkring 40 centimeter, hvor drænmateriale hjælper til med at lede vandet ned i undergrunden.


Men allerførst er det vigtigt, at man vælger en belægning, som vandet kan sive igennem. En permeabel belægning. Her er en traditionel brolægning et godt valg. Brolægning udføres med natursten som fx granit, og selve stenen er ikke permeabel, men det er i stedet fugerne omkring stenene. Disse fuger kan udføres både som almindelige, løse fuger, eller som en hård men permeabel styrkefuge, idet der tilsættes en harpikslim til fugematerialet.