Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Der sprænges

Brolæggerlaugets medlemmer besøgte produktion og granitbrud hos Zurface i forbindelse med afholdelsen af den årlige generalforsamling 2018 på Bornholm

Det var på en af de mange varme solbeskinnede dage i maj, at laugsmedlemmerne blev budt velkommen af Torben Enøe Rasmussen, som er marketingdirektør og partner i Zurface. Torben viste rundt i produktionen på Rabækkevej, før vi oplevede granitbruddet ved Rønne.

Zurface er en af landets store totalleverandør af naturstensløsninger til det professionelle marked til belægninger og anlægsartikler, gulve, beklædning til facader samt interiør og specialløsninger. Med salg og lager i Randers, København og Horsens, showroom i Aarhus og produktion i Rønne og Nørre Snede dækker firmaet Danmarks behov for naturstensløsninger geografisk bredt.

Brydning af granit er en svær kunst, og man ved aldrig hvilken kvalitet, der kommer frem af jorden. Op til 90 % af den brudte sten kan kun anvendes som skærver, forklarede Torben, mens stokhugning og jetbrænding blev demonstreret og forklaret. Zurface har blandt andet leveret sten til store projekter som Bestseller, Christiansborg og Musikkens Hus i Aalborg, og man kan læse mere om brydningen af den bornholmske granit på deres hjemmeside.

Læs mere på Zurface 


Torben Enøe Rasmussen byder velkommen på besøget hos Zurface i Rønne


Rundvisning i stenbruddet


I stenbruddet blev en prøvesprængning iagttaget på behørig afstand


Granitten skæres i mindre stykker


Overfladen får struktur ved en jet-brændingAlternativt kan overfladen bearbejdes ved stokhugning


Manuel tilhugning


Ikke alle tilpasninger kan foretages maskinelt


Blokke klippes til chaussésten