Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fem kandidater til årets Brolæggerpris

Brolæggerlauget i Dansk Byggeri har været Danmark rundt og fundet kandidaterne til årets brolæggerpris. Alle har udført brolæggerarbejde, der både er nytænkende og i høj kvalitet. Se kandidaterne her.

Det er meget forskellige projekter, der kæmper om Brolæggerlæggerprisen 2018, der i år uddeles for 33. gang. En gågade i Esbjerg, der ligner havbunden efter tidevande. Et torv, hvor chaussésten og klinker fortæller om Grenås industrielle storhedstid. En bugtet promenade til borgerne i Vallensbæk. Klimasikring i Ringsted, hvor genbrugte granitsten er blevet til små bassiner og kanaler, der forhindrer oversvømmelser. Og et nyt torv i Tingberg, der både er et smukt og præcist brolæggerarbejde med skarpkantede brosten, chaussésten og vådstøbte betonfliser. 

- Brolæggerprisen er en anerkendelse til brolæggerarbejde i rigtig høj kvalitet, der samtidig skaber smukke og gennemtænkte byområder med plads til liv, siger sektionskonsulent for Brolæggerlauget i Dansk Byggeri Mikael Mortensen.

Brolæggerprisen uddeles til en bygherrer, rådgiver eller arkitekt, der med et eller flere projekter har vist nytænkning og iderigdom i forbindelse med belægningsarbejdet. Komiteen lægger vægt på kreativitet, valg af materiale og den håndværksmæssige kvalitet, og derudover skal bygherren have udført et kvalificeret tilsyn. 

Prisen bliver uddelt den 25. oktober og med den følger 25.000 kroner, der skal bruges til udvikling i brolæggerfaget.

I år er Esbjerg, Norddjurs, Vallensbæk og Ringsted kommuner kandidater til prisen, mens landskabsarkitekterne fra Kragh & Berglund er indstillet for belægningen omkring det nye Kulturhus i Tingberg.

Her ses de fem kandidater til årets Brolæggerpris:

lll
Vallenbæk


Tingbjerg


Grenaa


Ringsted


Esbjerg

 

Læs mere her