Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Høje-Taastrup Kommune vinder årets Brolæggerpris 2017

Den gamle stationsplads i Hedehusene er forvandlet fra et forsømt område til et inviterende byrum. Det flotte arbejde bliver belønnet med årets Brolæggerpris.

Høje-Taastrup har fået et nyt byrum, som i den grad indbyder til at gøre ophold. Borgere har selv været med til at komme med forslag til projektet.

Stationsplads Hedehusenes 5.000 m2 er hovedsagelig er belagt med teglklinker som reference til dengang, da lokale teglværker brugte Hedehusene Station til transport af deres produktion.

Tre rum i ét
Hele pladsen er inddelt i tre rum, nemlig hovedpladsen med springvand og opholdstrappe, et knudepunkt for indgange til jernbane og en plads for busser, der er afgrænset af træer.

Stationspladsen danner desuden ramme for en restaurant med udeservering samt arrangementer som Hedemarked, byfest og udendørs bio.

Godt samarbejde mellem kommune, arkitekt og udførende
Juul Frost Arkitekter har designet den nye stationsplads og P.P. Brolægning A/S har udført det prisvindende arbejde.

- Som udførende brolæggerfirma har det været en spændende opgave og indimellem udfordrende. En klinkebelægning er ikke målfast på samme måde som en traditionel betonbelægning. Klinkerne varierer, og derfor har vi brugt rigtigt mange snore og arbejdet med modulmål for at styre opgaven, siger projektchef Niels Meldgaard Nielsen, P.P. Brolægning A/S. Han fortsætter:

- Stationspladsen har været åben for trafik under arbejdet, hvilket har krævet en opdeling i etaper. Men det er forløbet udmærket. Vi har samarbejdet med Høje-Taastrup Kommune igennem mange år og har en god kemi og god tone. Det er vigtigt, når der opstår forskellige udfordringer.

Røde teglklinker som belægning
I området fra den centrale stationsbygning til hovedgaden består belægningen af primært røde teglklinker, mens der er lagt Holmegaardsten omkring restauranten. Stationsbygningerne er indrammet i nordisk chaussesten.

Desuden er der anvendt slotgrus på enkelte gangarealer og rundt om beplantninger med kastanjer og birk. En fin detalje er det let forsænkede bassinområde med vanddysser samt amfi-trappen.

Prisen overrækkes 28. september
Brolæggerlauget i Dansk Byggeri uddeler hvert år Brolæggerprisen som anerkendelse til en bygherre eller til projekterende arkitekter og ingeniører, der i særlig grad har udvist iderigdom og nytænkning.

Torsdag den 28. september 2017 overrækker Brolæggerlaugets oldermand, Claus Johnsen, årets Brolæggerpris til borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler, ved et arrangement, som starter kl. 14 på Stationspladsen.

Kontakt
Oldermand i Brolæggerlauget Claus Johnsen på 40 11 08 08.
Sektionskonsulent i Dansk Byggeri Mikael Mortensen på 30 16 37 99.

 


Den nye stationsplads i Hedehusene er forvandlet til et smukt byrum.
Foto: JUUL | FROST Arkitekter.